Skontaktuj się z nami!
  • Pełen regulamin w zakładce "Pliki do pobrania".
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Kuchnia molekularna – nowoczesne techniki gotowania

Kuchnia molekularna to nowoczesne podejście do procesu gotowania i przetwarzania potraw.

Jest jedną z najzdrowszych ze względu na wykorzystanie naturalnych składników
a jej dania bazują na wykorzystaniu zjawisk chemicznych i fizycznych,
łamiąc wszelkie smakowe konwenanse!

Dzięki naszemu szkoleniu nauczysz się przyrządzać dania w zestawieniach
różnych tekstur i smaków a kreatywnym podejściem do gotowania zaskoczysz
w przyszłości niejednego gościa 😊

Czas trwania: 2 dni w godzinach popołudniowych (łącznie 12 godz. dydaktycznych)

Do kogo skierowany jest kurs?

Kurs przeznaczony jest zarówno dla amatorów, jak i osób zawodowo zajmujących się gotowaniem.

Co na Ciebie czeka?

– w pełni wyposażone dwuosobowe stanowisko pracy

– możliwość przygotowania kilkunastu potraw – w tym smakowych kawiorów, spaghetti z owoców, kul wypełnionych płynami oraz lodów na ciekłym azocie

– duża dawka praktyki

– nauka różnych technik gotowania, między innymi sous vide

UWAGA! Po zakończeniu szkolenia otrzymasz skrypt z przepisami + ZESTAW STARTOWY z podstawowym sprzętem i niezbędnymi składnikami do kuchni molekularnej!

Kurs będzie prowadził  Patryk Buchta – kucharz z zawodu, właściciel szkoły kulinarnej „Foodie by Patryk Buchta”. Swoje umiejętności rozwijał w Polsce, Hiszpanii i Szwajcarii. Doświadczenie zdobywał w restauracjach nominowanych do otrzymania gwiazdki Michelin. Należy do członków Międzynarodowego Stowarzyszenia Kucharzy „Euro-Toques”, jest jurorem konkursów kulinarnych. Na co dzień współpracuje z finalistami takich programów jak „Hell’s Kitchen” oraz „MasterChef”.

Osoby zainteresowane prosimy o kontakt telefoniczny.

Paulina: 604 200 006

lub mailowy: biuro@interwiedza.pl

Zapraszamy też bezpośrednio do naszego biura:
ul. Reymonta 16, Opole