Kuchnia molekularna to nowoczesne podejście do procesu gotowania i przetwarzania potraw.
Jest jedną z najzdrowszych ze względu na wykorzystanie naturalnych składników Dzięki naszemu szkoleniu nauczysz się przyrządzać dania w zestawieniach Czas trwania: 2 dni w godzinach popołudniowych (łącznie 12 godz. dydaktycznych) Kurs przeznaczony jest zarówno dla amatorów, jak i osób zawodowo zajmujących się gotowaniem. – w pełni wyposażone dwuosobowe stanowisko pracy – możliwość przygotowania kilkunastu potraw – w tym smakowych kawiorów, spaghetti z owoców, kul wypełnionych płynami oraz lodów na ciekłym azocie – duża dawka praktyki – nauka różnych technik gotowania, między innymi sous vide Kurs będzie prowadził Patryk Buchta – kucharz z zawodu, właściciel szkoły kulinarnej „Foodie by Patryk Buchta”. Swoje umiejętności rozwijał w Polsce, Hiszpanii i Szwajcarii. Doświadczenie zdobywał w restauracjach nominowanych do otrzymania gwiazdki Michelin. Należy do członków Międzynarodowego Stowarzyszenia Kucharzy „Euro-Toques”, jest jurorem konkursów kulinarnych. Na co dzień współpracuje z finalistami takich programów jak „Hell’s Kitchen” oraz „MasterChef”. Osoby zainteresowane prosimy o kontakt telefoniczny. Paulina: 604 200 006 lub mailowy: biuro@interwiedza.pl Zapraszamy też bezpośrednio do naszego biura:
a jej dania bazują na wykorzystaniu zjawisk chemicznych i fizycznych,
łamiąc wszelkie smakowe konwenanse!
różnych tekstur i smaków a kreatywnym podejściem do gotowania zaskoczysz
w przyszłości niejednego gościa 😊Do kogo skierowany jest kurs?
Co na Ciebie czeka?
UWAGA! Po zakończeniu szkolenia otrzymasz skrypt z przepisami + ZESTAW STARTOWY z podstawowym sprzętem i niezbędnymi składnikami do kuchni molekularnej!
ul. Reymonta 16, Opole